Торт "Бите скло": ніжний желе-десерт зі сметаною

Торт "Бите скло": ніжний желе-десерт зі сметаною

Торт "Бите скло": ніжний желе-десерт зі сметаною

🍰 8 порцій
⏱️ 4 год + охолодження
❄️ Без випічки

Освіжаючий желе-десерт "Бите скло" - ідеальне рішення для спекотного літа. Кольорові шматочки желе в ніжній сметанній масі створюють ефект битого скла. Простий у приготуванні, яскравий та неймовірно смачний!

Інгредієнти для торта "Бите скло"

Для кольорового желе:

Желе різних кольорів - 3 упаковки (вишневе, апельсинове, лаймове)

Вода кип'ячена - 300 мл на кожну упаковку

Для сметанного шару:

Сметана (20-25%) - 500 г

Цукор - 120 г

Желатин - 25 г

Вода холодна - 150 мл

Ванілін - 1 щіпка

Приготування десерту "Бите скло": покроковий рецепт

Готуємо кольорове желе

1. Приготуйте 3 види желе згідно з інструкцією на упаковці. Зазвичай: розведіть кожну упаковку в 300 мл холодної кип'яченої води.

2. Ретельно перемішайте до повного розчинення порошку.

3. Залиште при кімнатній температурі на 30-40 хвилин для набухання.

Термічна обробка желе

1. Поставьте кожну ємність з желе на повільний вогонь.

2. Підігрівайте, постійно помішуючи, доки крупинки повністю не розчиняться. Не доводіть до кипіння!

3. Процідіть через дрібне сито для видалення нерозчинних частинок.

Охолодження желе

1. Розлийте рідке желе по окремим формам (можна використовувати одноразові контейнери).

2. Дайте охолонути до кімнатної температури.

3. Поставьте в холодильник на 2-3 години до повного застигання.

Підготовка желе-кубиків

1. Готове желе акуратно вийміть з форм. Якщо не відстає, опустіть дно форми в гарячу воду на 10-20 секунд.

2. Поріжте кожен шматок желе невеликими кубиками (1-1.5 см).

3. Змішайте кубики різних кольорів в одній мисці, ніжно перемішайте.

Приготування сметанного шару

1. Залейте желатин 150 мл холодної кип'яченої води. Залиште набухати на 30 хвилин.

2. Розтопіть набухлий желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі (10-15 секунд), доки він не стане рідким і прозорим. Процідіть.

3. У великій мисці змішайте сметану, цукор та ванілін. Збийте вінчиком до однорідності.

4. Тонким струменем влийте остиглий розтоплений желатин, постійно збиваючи суміш.

Формування торта

1. Візьміть форму для торта (роз'ємну або силіконову), злегка змастіть стінки олією.

2. Викладіть на дно форми кольорові кубики желе.

3. Залейте сметанною сумішшю, акуратно розподіляючи ложкою.

4. Легко постукайте формою по столу, щоб вийшли повітряні бульбашки.

Застигання та подача

1. Накрийте форму харчовою плівкою та поставте в холодильник мінімум на 4 години (краще на ніч).

2. Перед подачею опустіть форму в теплу воду на 10-15 секунд.

3. Акуратно відкрийте форму та перекладіть торт на тарілку.

4. Прикрасьте свіжими ягодами, м'ятою або кокосовою стружкою.

Професійні поради для ідеального "Битого скла"

!
Вибір желе: Використовуйте желе яскравих контрастних кольорів. Ідеальні поєднання: червоний-жовтий-зелений, помаранчевий-червоний-фіолетовий.
!
Консистенція желе: Готуйте желе трохи густіше, ніж зазначено в інструкції (додайте на 50 мл води менше). Так кубики краще триматимуть форму.
!
Температурний режим: Сметанна суміш має бути кімнатної температури, а желе-кубики - холодні. Так вони не розтануть при з'єднанні.
!
Пропорції желатину: Для гарантованого застигання: 25 г желатину на 500 г сметани. Якщо сметана дуже рідка, додайте ще 5 г желатину.

Варіації рецепту "Бите скло"

З йогуртом

Замініть половину сметани на натуральний грецький йогурт для менш калорійного варіанту.

З печивом

Додайте шар подрібненого печива на дно форми перед заливанням суміші.

У стаканчиках

Готуйте десерт у прозорих келихах, шарами викладаючи желе та сметану.

З фруктами

Додайте у сметану шматочки свіжих фруктів: полуниці, персика, киві.