Ніжний суп з фрикадельками: класичний рецепт за 45 хвилин

Ароматний суп з фрикадельками - це класика домашньої кухні. Простий рецепт, м'ясні кульки у насиченому бульйоні з картоплею та овочами стануть улюбленою стравою всієї родини. Готується швидко, виходить надзвичайно смачним!
Інгредієнти для супу з фрикадельками
Для фрикаделек:
М'ясний фарш (свино-яловичий) - 250 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт. (середня)
Яйце куряче - 1 шт.
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Для супу:
Картопля - 3-4 шт. (середні)
Цибуля ріпчаста - 2 шт. (невеликі)
Морква - 1 шт. (середня)
Олія соняшникова - для смаження
Для подачі:
Свіжа зелень (петрушка, кріп) - за смаком
Сметана - за бажанням
Лаверш - за бажанням
Приготування супу з фрикадельками: покроковий рецепт
Готуємо фрикадельки
1. Одну цибулину дрібно натріть на тертці або подрібніть у блендері.
2. У мисці змішайте фарш, терту цибулю, яйце, сіль і перець. Добре вимішайте масу руками до однорідності.
3. Зволожіть руки водою і сформуйте невеликі кульки-фрикадельки розміром з волоський горіх.
Підготовка овочів
1. Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
2. Решту цибулі дрібно поріжте.
3. Моркву натріть на середній тертці.
Варимо основу супу
1. У каструлі доведіть до кипіння 1.5 літра води.
2. Обережно занурте фрикадельки у киплячу воду. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь.
3. Зніміть ложкою піну, яка з'являється на поверхні. Варіть фрикадельки 10 хвилин на середньому вогні.
Готуємо засмажку
1. На розігрітій сковороді з олією обсмажте дрібно нарізану цибулю 2-3 хвилини.
2. Додайте терту моркву і смажте разом ще 5-7 хвилин, помішуючи, до м'якості овочів.
Збираємо суп
1. Додайте нарізану картоплю до каструлі з фрикадельками. Варити 10 хвилин після закипання.
2. Додайте засмажку з цибулі та моркви. Перемішайте.
3. Варити суп ще 10 хвилин. За 5 хвилин до кінця додайте сіль і перець за смаком.
Подача
1. Вимикніть вогонь, додайте дрібно порізану свіжу зелень.
2. Накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися 10-15 хвилин.
3. Розлийте суп з фрикадельками по тарілках. За бажанням додайте ложку сметани.
Професійні поради для ідеального супу
Варіації рецепта супу з фрикадельками
З рисом: Додайте 2-3 ст. л. рису разом з картоплею. Додайте трохи більше води.
З вермішеллю: За 5 хвилин до кінця приготування додайте 50-70 г дрібної вермішеллі.
З іншим фаршем: Спробуйте курячий або індичий фарш для дієтичної версії.
З додаванням томатів: Додайте 1-2 ст. л. томатної пасти до засмажки для насиченого кольору.