Ніжний суп з фрикадельками: класичний рецепт за 45 хвилин

Ніжний суп з фрикадельками: класичний рецепт за 45 хвилин
🍲 5 порцій
⏱️ 45 хвилин
👨‍🍳 Легкий рівень

Ароматний суп з фрикадельками - це класика домашньої кухні. Простий рецепт, м'ясні кульки у насиченому бульйоні з картоплею та овочами стануть улюбленою стравою всієї родини. Готується швидко, виходить надзвичайно смачним!

Інгредієнти для супу з фрикадельками

Для фрикаделек:

М'ясний фарш (свино-яловичий) - 250 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт. (середня)

Яйце куряче - 1 шт.

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Для супу:

Картопля - 3-4 шт. (середні)

Цибуля ріпчаста - 2 шт. (невеликі)

Морква - 1 шт. (середня)

Олія соняшникова - для смаження

Для подачі:

Свіжа зелень (петрушка, кріп) - за смаком

Сметана - за бажанням

Лаверш - за бажанням

Приготування супу з фрикадельками: покроковий рецепт

Готуємо фрикадельки

1. Одну цибулину дрібно натріть на тертці або подрібніть у блендері.

2. У мисці змішайте фарш, терту цибулю, яйце, сіль і перець. Добре вимішайте масу руками до однорідності.

3. Зволожіть руки водою і сформуйте невеликі кульки-фрикадельки розміром з волоський горіх.

Підготовка овочів

1. Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.

2. Решту цибулі дрібно поріжте.

3. Моркву натріть на середній тертці.

Варимо основу супу

1. У каструлі доведіть до кипіння 1.5 літра води.

2. Обережно занурте фрикадельки у киплячу воду. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь.

3. Зніміть ложкою піну, яка з'являється на поверхні. Варіть фрикадельки 10 хвилин на середньому вогні.

Готуємо засмажку

1. На розігрітій сковороді з олією обсмажте дрібно нарізану цибулю 2-3 хвилини.

2. Додайте терту моркву і смажте разом ще 5-7 хвилин, помішуючи, до м'якості овочів.

Збираємо суп

1. Додайте нарізану картоплю до каструлі з фрикадельками. Варити 10 хвилин після закипання.

2. Додайте засмажку з цибулі та моркви. Перемішайте.

3. Варити суп ще 10 хвилин. За 5 хвилин до кінця додайте сіль і перець за смаком.

Подача

1. Вимикніть вогонь, додайте дрібно порізану свіжу зелень.

2. Накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися 10-15 хвилин.

3. Розлийте суп з фрикадельками по тарілках. За бажанням додайте ложку сметани.

Професійні поради для ідеального супу

!
Фарш для фрикаделек: Використовуйте суміш свинини та яловичини (50/50) для ніжності та смаку. Фарш повинен бути досить жирним (15-20%).
!
Формування кульок: Зволожуйте руки холодною водою - це запобігає прилипанню фаршу. Фрикадельки мають бути однакового розміру для рівномірного приготування.
!
Картопля: Використовуйте тверді сорти картоплі, щоб кубики не розварилися. Додавайте їх після фрикаделек, щоб м'ясні кульки встигли зваритися.
!
Настоянка: Дайте готовому супу настоятися 10-15 хвилин під кришкою перед подачею - це зробить смак більш насиченим.

Варіації рецепта супу з фрикадельками

З рисом: Додайте 2-3 ст. л. рису разом з картоплею. Додайте трохи більше води.

З вермішеллю: За 5 хвилин до кінця приготування додайте 50-70 г дрібної вермішеллі.

З іншим фаршем: Спробуйте курячий або індичий фарш для дієтичної версії.

З додаванням томатів: Додайте 1-2 ст. л. томатної пасти до засмажки для насиченого кольору.