Ніжний шоколадний торт без ваг: легкий рецепт для ідеального чаювання

Повітряний шоколадний торт зі сметанним кремом. Готується без ваг – ідеальний варіант для свята або сімейного вечора. Просто та смачно!

Ніжний шоколадний торт без ваг: легкий рецепт для ідеального чаювання

Чому цей торт варто спробувати?

Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто любить готувати без складних вимірювань. Торт виходить високим, з ніжним кремом та насиченим шоколадним смаком. Ідеальний варіант для свята або затишного вечора!

Інгредієнти

Для бісквіта:

  • 2 яйця (кімнатної температури)
  • ¾ склянки цукру (160 г)
  • 4 ст. л. рослинного олії (40 г)
  • 1 склянка кефіру (240 г)
  • 1 склянка муки (160 г)
  • 3 ст. л. какао-порошку
  • 1 ч. л. соди
  • 1 ст. л. лимонного соку

Для сметанного крему:

  • 3 склянки сметани 25-30% (750 г)
  • 1 склянка згущеного молока (300 г)
  • 4 ч. л. ванільного цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку

Приготування крок за кроком

Шоколадний бісквіт

Крок 1: збиваємо основу

Збийте яйця з цукром та сіллю до світлої піни. Додайте олію та кефир, перемішайте. Поступово всипте муку, какао та соду, додайте лимонний сік.

Крок 2: випікання

Вилийте тісто у форму діаметром 20 см, вистлану пергаментом. Накрийте верх форми папером і випікайте 55-65 хв при 190°C. Готовість перевіряйте дерев'яною паличкою.

Сметанний крем

Крок 1: секрет густоти

Змішайте згущене молоко з лимонним соком до загуснення. Збийте зі сметаною та ваніллю на високих оборотах 5 хв.

Збірка торта

Формування

Розріжте бісквіт на 3 коржі. Промастіть кожен шар кремом, зберігайте в холодильнику 6-8 годин. Обсипте крихтою з верхівки бісквіта.

Поради від кухаря

  • ✧ Використовуйте тільки якісне какао для насиченого кольору.
  • ✧ Якщо крем рідкий – зцідіть сметану через марлю.
  • ✧ Для рівних коржів використовуйте кулінарну нитку.

Смакуйте з задоволенням!

Цей торт вразить вас своєю ніжністю та легкістю. Готуйте з любов’ю, і кожен кавалок стане маленьким святом!