Ніжний шоколадний торт без ваг: легкий рецепт для ідеального чаювання
Повітряний шоколадний торт зі сметанним кремом. Готується без ваг – ідеальний варіант для свята або сімейного вечора. Просто та смачно!

Чому цей торт варто спробувати?
Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто любить готувати без складних вимірювань. Торт виходить високим, з ніжним кремом та насиченим шоколадним смаком. Ідеальний варіант для свята або затишного вечора!
Інгредієнти
Для бісквіта:
- 2 яйця (кімнатної температури)
- ¾ склянки цукру (160 г)
- 4 ст. л. рослинного олії (40 г)
- 1 склянка кефіру (240 г)
- 1 склянка муки (160 г)
- 3 ст. л. какао-порошку
- 1 ч. л. соди
- 1 ст. л. лимонного соку
Для сметанного крему:
- 3 склянки сметани 25-30% (750 г)
- 1 склянка згущеного молока (300 г)
- 4 ч. л. ванільного цукру
- 2 ст. л. лимонного соку
Приготування крок за кроком
Шоколадний бісквіт
Крок 1: збиваємо основу
Збийте яйця з цукром та сіллю до світлої піни. Додайте олію та кефир, перемішайте. Поступово всипте муку, какао та соду, додайте лимонний сік.
Крок 2: випікання
Вилийте тісто у форму діаметром 20 см, вистлану пергаментом. Накрийте верх форми папером і випікайте 55-65 хв при 190°C. Готовість перевіряйте дерев'яною паличкою.
Сметанний крем
Крок 1: секрет густоти
Змішайте згущене молоко з лимонним соком до загуснення. Збийте зі сметаною та ваніллю на високих оборотах 5 хв.
Збірка торта
Формування
Розріжте бісквіт на 3 коржі. Промастіть кожен шар кремом, зберігайте в холодильнику 6-8 годин. Обсипте крихтою з верхівки бісквіта.
Поради від кухаря
- ✧ Використовуйте тільки якісне какао для насиченого кольору.
- ✧ Якщо крем рідкий – зцідіть сметану через марлю.
- ✧ Для рівних коржів використовуйте кулінарну нитку.
Смакуйте з задоволенням!
Цей торт вразить вас своєю ніжністю та легкістю. Готуйте з любов’ю, і кожен кавалок стане маленьким святом!